Din gamle trailer

Gode råd til din gamle trailer

De fleste køber en ny trailer som erstatning for en gammel trofast, men også ofte slidt ”følgesvend”. Hvis du ønsker at videresælge eller kassere din gamle trailer, er der nogle overvejelser du bør gøre. Nedenfor har vi samlet et par gode råd i forbindelse med salg og/eller bortskaffelse af din gamle trailer.

Salg af min gamle trailer:

Hvis ikke du allerede kender en som ønsker at købe din gamle trailer, vil vi foreslå at du annoncerer den med et par gode fotos og en kort beskrivelse på eksempelvis Gul & Gratis, Den Blå Avis, Facebook Marketplace, eller lignende platforme.

Det er vores erfaring, at der specielt i forår og efterårs perioden er ekstra stor interesse for handel med brugte trailere blandt private. Prisen du fastsætter i din annonce er naturligvis vigtig, især hvis du ønsker ”en hurtig handel”. Husk derfor at være realistisk i din prissætning og undersøg eventuelt hvad en helt ny tilsvarende trailer vil koste.

Hvis du sælger traileren med nummerplade på, er det den nye ejers pligt at omregistrere traileren senest fire hverdage efter købsdatoen. Vær dog opmærksom på, at traileren muligvis skal synes inden omregistrering kan gennemføres. Det afhænger bl.a. af trailerens alder og eventuelt seneste synsdato.

Et ejerskifte i motorregistreret (DMR) er kun muligt, hvis én af følgende forudsætninger opfyldes:

  1. Traileren er under 5 år gammel fra første registreringsdato.
  2. Traileren er mellem 5 og 10 år gammel og synet indenfor de seneste to år.
  3. Traileren er over 10 år gammel og synet indenfor det seneste år.

Hvis traileren har totalvægt over 500kg, vil eventuel overskydende ejerafgift (vægtafgift), blive refunderet til den tidligere ejer. Det er derfor vigtigt, at den nye ejer sørger for omregistrering af traileren indenfor 4 hverdage, ellers fortsætter ejerafgift-betalingen hos den seneste registrerede ejer/bruger. Du kan med fordel læse mere om de aktuelle vægtafgift-satser her.

Hvis denne frist ikke overholdes af køberen, kan sælger bede om at få tvangsafmeldt traileren ved henvendelse direkte til én af motorstyrelsens fire motorekspeditioner, som ligger i Aalborg, Aarhus, Odense og Høje Taastrup.

Det kan være fristende at spare synsomkostning og om-registreringsgebyr for trailere med totalvægt under 500kg fordi der ikke opkræves ejerafgift for disse. Men det kan senere vise sig uheldigt, særligt hvis ejerskabet af traileren på et tidspunkt indgår i et dødsbo, eller hvis traileren findes henstillet et uhensigtsmæssigt sted, fx i en skov, p-plads, på en motorvej eller lign., for så vil Politiet kontakte den senest registrerede ejer/bruger med krav om at få traileren fjernet.

Min gamle trailer skal kasseres / hugges op:

Hvis din gamle trailer ikke længere har nogen værdi, eller du blot ønsker helt kassere den, kan du nemt aflevere den flere steder. Vi er bekendt med at de fleste genbrugspladser gerne tager imod gamle trailere, ligesom at flere skrothandlere også gerne er behjælpelige med bortskaffelsen.

Husk i så fald at afmontere nummerpladen og afmelde registreringen af traileren. Afmelding kan ske ved henvendelse til en nummerpladeoperatør eller én af motorstyrelsens fire motorekspeditioner, som ligger i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Odense og Høje Taastrup. Husk at medbringe registreringsattesten og nummerpladen som skal indleveres til destruktion. Vær desuden opmærksom på at der opkræves et mindre gebyr for afmelding.

Køb ny trailer og spar gebyret ved afmelding

I forbindelsen med køb af ny trailer hos os, hjælper vi dig gerne med at afmelde din gamle trailer og tager imod nummerpladen til destruktion uden beregning af gebyr.